Fonduri europene de până la două miliarde de euro ar trebui să intre în economia României în următoarele șase luni, a afirmat marți ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

"În următoarele șase luni, din estimările pe care le avem, ar trebui să intre în economia națională până la două miliarde de euro. E un proces continuu de deschidere a apelurilor de proiecte, de depunere a declarațiilor lunare de cheltuială. În fiecare lună avem ședință cu autoritățile de management care au ținte de absorbție și pe care le urmăresc personal. Unde văd că există întârzieri sau nerespectarea acestor ținte stabilite luăm măsuri din timp (...) Banii vin eșalonat în funcție de cum lansăm noi apelurile de proiecte”, a declarat la o conferință de specialitate Marcel Boloș, relatează Agerpres.

Ministrul fondurilor europene a subliniat, în legătură cu suma de un miliard de euro destinată IMM-urilor ce ar urma să vină de la Bruxelles, că până la pe data de 25 septembrie, contractul de finanțare ar putea fi parafat.