CE a aprobat transferul a 265 de milioane de euro pentru proiecte performante din cadrul axelor prioritare "Un sistem de producție inovativ și eco-eficient" și "Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare pentru competivitate".

Transferul a avut loc în interiorul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE) 2007-2013.

Decizia Comisiei Europene suplimentează alocarea atât pentru Axa prioritară 1 "Un sistem de producție inovativ și eco-eficient", cu peste 155 de milioane de euro, cât și pentru Axa Prioritară 2 "Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare pentru competitivitate", cu aproape110 milioane de euro.

Cei aproximativ 265 de milioane de euro, realocați în interiorul POS CCE, provin din domenii în care România a întâmpinat dificultăți de implementare.

"Prin această decizie, România beneficiază de o șansă în plus pentru finanțarea domeniilor de succes din Programul Operațional Sectorial ,Creșterea Competitivității Economice. Cele două axe prioritare, ce vor primi finanțare în plus, au funcționat bine și au depășit plafonul de investiții prevăzut inițial. Cu ajutorul acestui transfer de fonduri, aprobat de Comisia Europeană, proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european, ceea ce va ridica povara de pe bugetul național", a declarat comisarul Corina Crețu, potrivit unui comunicat al CE.