Comisia a aprobat, joi, o contribuție financiară de 57 de milioane de euro, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), la proiectul ”Reabilitarea Drumului Național 1C între orașele Dej și Baia Mare".

Principalii beneficiari ai infrastructurii reabilitate sunt utilizatorii locali, naționali și internaționali ai rețelei de transport, locuitorii din județele Cluj și Maramureș, comunitățile locale și serviciile publice. DN 1C face parte din Rețeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T), precizează CE.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial de Transport 2007–2013, în cadrul Axei prioritare 2, ”Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil”. 

"Prin acest proiect de infrastructură s-au creat condiții mai sigure și mai confortabile de călătorie între cele două orașe. De asemenea, investiția este benefică și pentru economia locală. Știm cu toții cât de importante sunt căile de transport pentru dezvoltarea unei regiuni. Această investiție are potențialul de a atrage companii și de a stimula piața forței de muncă", a declarat comisarul pentru Politică regională, Corina Crețu.

Cofinanțarea din partea Uniunii Europene pentru acest proiect major retrospectiv, ale cărui lucrări de reabilitare au fost finalizate în 2016, este de aproximativ 57 de milioane de euro.