Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția drumului de legătură între centura municipiului Oradea și Autostrada A3.

„Contractul valorează 545 de milioane de lei, prin finanțare europeană, iar ca termene avem 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Am discutat cu antreprenorul austriac și am obținut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023”, a scris Drulă pe Facebook.

Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 kilometri, iar, pe 6 kilometri, la profil de drum național cu 4 benzi și va cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje și viaducte, a precizat ministrul.

Compania austriacă Strabag a fost declarată câștigătoare a licitației pentru proiectarea și construcția drumului în iunie, dar contractul a putut fi semnat doar după expirarea perioadei pentru contestații. Odată semnat contractul, termenul va fi de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

„Legăturile centrelor urbane la rețeaua de autostrăzi sunt o prioritate pentru echipa noastră”, a mai scris Cătălin Drulă, în mesajul postat pe Facebook.