Dan Barna spune că, oricât se va strădui DLAF, instituție aflată în subordinea premierului, "să taie în segmente verificarea activității" sale în ce privește proiectele cu fonduri europene, Florin Cîțu nu va recâștiga sprijinul USR PLUS.

Copreședintele a făcut aceste precizări după ce Mediafax a scris că Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a trimis la DNA un nou dosar pe fonduri europene care îl vizează pe Dan Barna.

"Oricât se va strădui DLAF, o instituție aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS. Am cerut în mod repetat, încă de acum trei ani, ca orice dosar să fie procesat și trimis la DNA, astfel încât să fie lămurite toate chestiunile asupra cărora există semne de întrebare. Până acum, s-a confirmat că am avut dreptate de fiecare dată când am zis că nu am nimic de ascuns și nimic de care să mă tem", a scris marți, pe Facebook, Barna.

Copreședintele USR PLUS a mai scris că a avut o singură întâlnire cu cei de la DLAF, pe 11 martie, când i s-a transmis că încheiaseră verificările și vor trimite la DNA constatările.

”Astăzi aflu și eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte o bucată din verificarea inițială, pentru zile negre și nevoi urgente de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o știre de genul 's-a trimis la DNA ceva cu Barna'. Asta se întâmpla azi când avem în linie dreaptă o moțiune care va confirma că actualul premier nu mai are susținere. Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era și ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani", a acuzat fostul vicepremier.

Liderul USR PLUS reamintește că în luna iunie a acestui an DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că "fapta nu există".