Planul de redresare și reziliență depus de România este în proces de evaluare și detaliere acolo unde e necesar, etapă care se va finaliza în iulie, a spus ministrul Cristian Ghinea. Dar tot el spune că evaluarea finală vine abia în septembrie.

Procesul de evaluare al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) presupune multiple cereri de clarificare, la care autoritățile române răspund în scris sau în teleconferințe, susține ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, subliniind că procesul de negociere va continua câteva săptămâni.

„Procesul de evaluare al PNRR presupune multiple cereri de clarificare, la care răspundem în scris sau în teleconferințe (au fost zilnice în ultimele săptămâni). Este un proces normal de lucru și parte din procesul de evaluare/negociere”, a spus Cristian Ghinea, potrivit unui comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

El a adăugat că, așa cum a fost anunțat calendarul, planul României este în proces de evaluare și detaliere acolo unde e necesar, „etapă care se va finaliza în iulie”.

Pe de altă parte, abia în septembrie MIPE va lucra împreună cu Comisia la actele delegate de punere în aplicare.

„E o prostie și afirmația că va fi ultimul plan aprobat, nici vorbă, va fi o tranșă de state în septembrie, nu e concurs de viteză și așa cum bine a afirmat președintele (Klaus) Iohannis, este bine să detaliem totul acum ca să meargă bine implementarea”, a spus Ghinea, făcând referire la atacurile PSD din ultima vreme.

Până acum, Comisia Europeană a aprobat deja mai mult de zece planuri naționale, dar sunt câteva state membre care încă nu le-au depus.