„Fondurile Europene, în pericol! Solicit public demisia doamnei Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene sau, în caz contrar, îi solicit domnului premier Sorin Grindeanu să o demită de îndată”, spune Daniel Buda (PNL).

„Suspendarea misiunilor de audit privind acreditarea Autorităților de Management prin intermediul cărora trebuie absorbite cele peste 30 de miliarde de euro fonduri structurale și de dezvoltare rurală acordate țării noastre pentru perioada 2014-2020 este de natură să prejudicieze grav și iremediabil interesele României pe termen mediu și lung”, susține europarlamentarul într-o postare pe Facebook.

Daniel Buda, membru al grupului popularilor din Parlamentul European, spune că sistemul informatic nu este funcțional, ceea ce „demonstrează încă o dată incapacitatea și ineficiența acestui minister care ratează șansa unică de a folosi bani europeni pentru dezvoltarea României”.

 

„Indiferent de eforturile pe care le facem ca europarlamentari sau funcționari în instituțiile europene, toate acestea rămân în zadar câtă vreme, în România, ne lovim de un imobilism funcțional și instituțional inexplicabil”.

„Din păcate, incompetența României în absorbția fondurilor europene este publică la nivel european. Tocmai de aceea, o primă măsură ar fi demisia sau demiterea ministrului Rovana Plumb și accelerarea procesului de acreditare a autorităților de management, care să permită absorbția celor 30 de miliarde de euro în România pentru exercițiul financiar 2014-2020”, susține Daniel Buda.