Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că România are nevoie de infrastructură, iar la capitolul autostrăzi suntem "foarte avansați", motivul fiind că există deja pregătite mai multe tronsoane care să fie incluse în proiecte europene.

"Guvernul lucrează la identificarea proiectelor incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență și este în dialog cu Comisia Europeană pentru ca proiectele propuse să fie eligibile în final. De partea noastră, este nevoie de o serie destul de lungă de acte normative, iar pregătirile sunt foarte avansate. Eforturile Guvernului se concentrează, în acest moment, pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de autostrăzi și căi ferate. Autostrăzile sunt foarte, foarte importante în această fază, iar în acestă fază pot să spun că suntem foarte avansați în privința autostrăzilor. Avem mai multe tronsoane de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte europene", a decarat Klaus Iohannis după o ședință de lucru cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri.

Iohannis a afirmat că a mai insistat în discuția cu membrii Guvernului despre agricultură și protecția mediului, unde este foarte clar că "fermierii români au mare nevoie să fie susținuți" din cauza pandemiei și a secetei.

Iohannis a precizat că se lucrează pentru a ajuta fermierii afectați de secetă cu fonduri prevăzute deja în rectificarea bugetară, dar se pregătesc și proiecte europene care să prevină astfel de situație, cum ar fi irigațiile, combaterea secetei și a deșertificării.