Consilierii din Cluj-Napoca au aprobat sudiul de fezabilitate pentru proiectul de metrou, ce va necesita o investiție de aproape 2,1 miliarde de euro.

„În ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiul de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții "Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții" - componenta investițională Magistrala I de Metrou. Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești - Piața Unirii - Piața Mărăști - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații”, a anunțat luni primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Potrivit primarului, investiția totală este în valoare de 2.052.196.984 de euro, transmite Agerpres.

„Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs", a mai arătat Emil Boc.