MFE a lansat în consultare publică apelul de proiecte "Profesori motivați în școli defavorizate”: 25 de milioane euro sunt alocate pentru stimularea cadrelor didactice care lucrează cu copii aflați în situații speciale.

Apelul, finanțat din Programul Operațional Capital Uman (POCU), se adresează școlilor din medii defavorizate, organizațiilor neguvernamentale, organizațiilor publice cu atribuții în domeniul educației, autorităților publice locale, furnizorilor de servicii de consiliere școlară, în parteneriat cu aceste școli.

De finanțare vor beneficia cadrele didactice, mediatorii școlari, mangerii școlari și alți specialiști în educație care lucrează în școli cu copii în situații de risc educațional.

"Impactul la care ne uităm este să sprijinim peste 5.000 de specialiști în educație să lucreze cu acești copii aflați în situații speciale, iar 150 de școli defavorizate să atragă, dar să și mențină în sistem profesori calificați și motivați”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.


Această linie de finanțare sprijină măsura 6.5 din Pachetul Național Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în februarie 2016.

MFE așteaptă recomandări pe marginea ghidului "Profesori motivați în școli defavorizate” până la data de 15 august 2016. Depunerea de proiecte este programată pentru perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2016.