MFE lansează în consultare publică ghidul solicitantului ”Formarea personalului implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate”, aferent apelului de proiecte, în valoare de 94.747.058 euro, din cadrul POCU.

Ghidul se adresează instituțiilor din sistemul de sănătate publică care derulează proiecte cu acoperire națională, inclusiv în parteneriat cu universități și organizații neguvernamentale cu experiență relevantă. În proiectele aferente programelor prioritare de sănătate vor fi implicați angajați ai instituțiilor publice și medici de familie.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene, un proiect poate primi între două și patru milioane de euro pentru programe de formare specifică și schimb de bune practici, inclusiv transnaționale, în domeniile: sănătatea femeii și copilului, boli netransmisibile majore (boli cardiovasculare, respiratorii, endocrine, pulmonare și renale cronice, cancer, diabet zaharat), boli transmisibile(tuberculoză; HIV/SIDA, hepatite virale cronice B și C), sănătate mintală, boli rare (inclusiv genetică medicală).

Apelul de proiecte sprijină măsurile referitoare la sănătate din Pachetul Național Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în februarie 2016.

”MFE urmărește să crească nivelul calitativ al serviciilor de sănătate și să faciliteze accesul egal la acestea, dar și să investească în formarea resurselor umane din domeniul medical, în contextul deficitului de personal ca urmare a migrației externe”, se arată în comunicat.

Ministerul așteaptă propunerile, sugestiile sau recomandările privind ghidul  ”Formarea personalului implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate” până pe 15 septembrie 2016.