Ministerul vrea să finanțeze investiții în cercetare, inovare și dezvoltare tehnologică, din fonduri europene, și va pune la dispoziție, pentru început, 31 de milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a anunțat lansarea acestei linii de finanțare vineri, într-o conferință de presă la Brașov, înaintea unei vizite la IAR Ghimbav.

„Din punctul meu de vedere, vom discuta despre investiția într-un centru de cercetare, inovare, dezvoltare tehnologică pe zona aeronautică. Le voi prezenta linia de finanțare pe care o vom lasa în curând, dedicată clusterelor de inovare. Deocamdată, vorbim de 31 de milioane de euro, pe care îi punem la dispoziție pe această linie de finanțare. Vor putea cu acești bani să construiască laboratoare, centre de cercetare aplicate în economie”, a spus Mînzatu.

Ea a adăugat că își dorește o dezvoltare sustenabilă a industriei aeronautice la Brașov., transmite Agerpres.

„Dincolo de faptul că finanțăm indirect furnizorii din proiectele europene, mi-aș dori ca un angajator ca Airbus, într-o zonă atât de competitivă cum este industria aeronautică, într-o zonă cu perspective foarte bune de viitor, să nu fie doar un angajator și atât. E bine că avem locuri de muncă în județul Brașov, dar să vorbim de dezvoltarea sustenabilă a acestei industrii la Brașov, de locuri de muncă înalt calificate”, a spus ministrul fondurilor europene.