Scenariul aflat pe prima poziţie pentru finanţarea Spitalului regional Braşov indică parteneriatul public privat, dar partea de cofinanţare ar putea fi asigurată din fondurile UE alocate României în perioada 2021 - 2027, spune Roxana Mînzatu.

"Pe exerciţiul actual nu cred, dar pe exerciţiul viitor da - lucrăm împreună, eu lucrez cel puţin îndeaproape cu BERD-ul la ceea ce înseamnă cofinanţarea Spitalului regional Braşov. Undeva în noiembrie 2017, Guvernul a decis prin Memorandum ca, pe lângă cele trei spitale deja identificate, să fie făcute cu cofinanţare europeană - deci pe lângă Iaşi, Craiova şi Cluj - alte cinci spitale regionale ar urma să fie construite în România. Unul dintre ele este la Braşov. Această investiţie nu a fost cuprinsă în zona de finanţare europeană actuală. S-a pornit la drum, s-a făcut un studiu de prefezabilitate de către Primăria Municipiului Braşov, terenul pentru această investiţie l-am adus prin lege adoptată de Parlamentul României de la Institutul Cartofului - 12 hectare", a declarat luni ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, într-o conferinţă de presă organizată la Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Piatra Craiului din Zărneşti, relatează Agerpres.

Ea a susținut că, pe prima poziţie ca scenariu de finanţare, este parteneriatul public privat.

”Am discutat şi cu Comisia Europenă încă de când am preluat mandatul despre cum văd ei această implicare a fondurilor europene în proiectele de tip PPP şi este posibil. Şi în exerciţiul actual este posibil, dar proiectul spitalului regional Braşov nu este atât de avansat. Adică a început să lucreze la studiul de fezabilitate”, a precizat Mînzatu.