Erasmus+, noul program al UE pentru educatie, formare, tineret si sport, planificat sa inceapa in ianuarie, a fost aprobat marti, 19 noiembrie, de Parlamentul European, cu un buget de 14,7 miliarde euro.

Programul, care se va desfasura pe o perioada de sapte ani, are ca scop stimularea dezvoltarii competentelor si a capacitatii de insertie profesionala, precum si sprijinirea modernizarii sistemelor de invatamant, de formare profesionala si pentru tineret.

Bugetul de 14,7 miliarde de euro este cu 40% mai mare decat nivelurile actuale. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesionala, pentru a munci sau pentru a desfasura activitati de voluntariat in strainatate, printre acestea numarandu-se 2 milioane de studenti din invatamantul superior, 650.000 de ucenici si elevi din invatamantul profesional, precum si peste 500.000 de tineri implicati in programe de schimb de experienta sau de voluntariat in strainatate, transmite un comunicat al Comisiei Europene. 

Din Romania, in jur de 80.000 de persoane au beneficiat de sprijin prin intermediul programului Erasmus in perioda 2007-2013.

 Comunicatul de presa integral se gaseste aici

VIDEO - Inregistrarea conferintei de presa comune sustinute de dna Doris PACK (EPP, DE), presedinte al comisiei de cultura din cadrul Parlamentului European, si de dna Androulla VASSILIOU, comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret.