Spitalul Regional Craiova este cel de-al treilea spital regional pentru care Comisia Europeană a aprobat finanțarea, după spitalele regionale de la Iași și Cluj, anunță Ministerul dezvoltării.
Premierul le-a cerut miniștrilor să stabilească până la sfârșitul lunii programele și tipurile de proiecte care pot fi finanțate prin fonduri europene.
Pentru a lua fonduri din pachetul Uniunii Europene pentru relansare economică post-pandemie, România trebuie să prezinte Comisiei Europene un plan de redresare și reziliență, care va fi ulterior aprobat de statele membre.
România nu are un istoric senzațional în materie de absorbție a fondurilor europene, dar tocmai a obținut aproape 80 de miliarde de euro pentru următorii șapte ani, de peste două ori mai mult decât în actualul exercițiu financiar.
Cei 27 de șefi de stat sau de guvern din UE poartă discuții aprinse pe tema bugetului UE pentru următorii șapte ani și a fondului de relansare a economiilor post-pandemie.
Programul INTERREG V-A România- Bulgaria a fost selectat de către Comisia Europeană, în parteneriat cu OCDE, pentru a face parte din proiectul pilot dedicat implicării cetățenilor în implementarea politicii de coeziune a UE.
Ministerul Fondurilor Europene a publicat detaliile programului de granturi pentru firme mici și mijlocii și PFA, prin care agenții economici pot lua granturi cu o valoare cuprinsă între 2.000 și 200.000 de euro.
La Ministerul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației au fost semnate luni 27 de contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Summitul pentru strângerea de donații ”Obiectivul nostru mondial: uniți pentru viitor” a mobilizat încă 6,15 miliarde de euro pentru a contribui la dezvoltarea și asigurarea unui acces echitabil la vaccinuri, teste și tratamente pentru COVID-19.
Comisarul european Adina Vălean consideră că Autostrada Comarnic-Brașov ar putea fi finanțată din fondul de redresare economică Next Generation EU, din care România ar putea să acceseze până la 31,2 miliarde de euro nerambursabili.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.