Parlamentul European și Consiliul, împreună cu reprezentanții Comisiei Europene, au încheiat joi, 28 mai, după o noapte de discuții, negocierile privind regulamentul Fondului de investiții strategice (FSI), cel mai important element al Planului de investiții pentru Europa, transmite un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru creștere economică, locuri de muncă, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, a declarat: 

 

Sunt foarte mulțumit de încheierea negocierilor pentru Fondul de investiții strategice. Avem încredere că Parlamentul și Consiliul își vor da acordul final în luna iunie, astfel încât Fondul să poată deveni operațional în această toamnă și să poată contribui la crearea locurilor de muncă și la creșterea economică.

 

Comisia Europeană a publicat propunerea legislativă pentru FSI în data de 13 ianuarie 2015. În urma încheierii negocierilor, este de așteptat ca miniștrii de finanțe ai statelor membre să aprobe regulamentul în Consiliu în data de 19 iunie, urmând ca votul în plenul Parlamentului European să aibă loc în data de 24 iunie.

Dezbatere: Poziția Parlamentului European privind Fondul european pentru investiții strategice

Mai mult pe EurActiv »