Ministrul delegat pentru Fonduri Europene a declarat vineri că obiectivul stabilit pentru acest an în absorbția fondurilor europene este de 9%, iar pentru 2018 de 26%.

"Obiectivul pe care ni l-am propus pentru anul 2017 este de a aduce în țară 5,2 miliarde de euro. Acestea se compun din 1,9 miliarde de euro pe politica de coeziune, iar diferența este pe plăți directe, pilonul 2 al UE de dezvoltare — Politica Agricolă Comună. (...) Pentru anul următor obiectivul este de 26%, ceea ce înseamnă dublarea sumei (din anul 2017 - n.r.)", a afirmat, la Petroșanu, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, relatează Agerpres.

Rovana Plumb a explicat că pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, ministerul de resort a inițiat o caravană care se va deplasa în toate regiunile țării și va oferi consiliere în vederea facilitării accesării acestui gen de finanțări nerambursabile.

Această caravană va explica și demonstra modul în care se pot accesa fondurile europene și va culege informații de la potențialii beneficiari, propuneri și soluții pentru simplificarea procedurilor de accesare, ținând cont de regulamentele europene.