Ministerul dezvoltării a finalizat procedura de atribuire a achiziției publice pentru 56 de autobuze electrice de cca. 18 m, prin Programul Operațional Regional, pentru orașele Brașov și Timișoara.

După finalizarea procedurii de atribuire urmează să fie încheiate contractele de furnizare pentru următoarele loturi:

- municipiul Brașov: 12 autobuze electrice cu lungimea de cca.18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes, 4 stații de încărcare rapidă și 12 stații de încărcare lentă; autobuzele și statiile de încărcare vor fi puse la dispoziție de ofertantul declarat câștigător, respectiv KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului este de 37.799.980  lei (fără TVA);

- municipiul Timișoara: 44 autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes, 15 stații de încărcare rapidă și 44 stații de încărcare lentă; ofertantul câștigător este KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET AS, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului este de 136.400.145 lei (fără TVA).