Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a declarat miercuri că senatoarea Șoșoacă a reclamat că jurnaliștii italieni i-au sustras documente din cabinetul de avocatură și că ar avea droguri asupra lor. Acuzațiile nu s-au confirmat.

Drăgan a prezentat, într-o conferință de presă, filmul evenimentelor din 10 decembrie, menționând că Diana Șoșoacă s-a deplasat, alături de soțul său, Dumitru Silvestru Șoșoacă, la secția de poliție unde se aflau și jurnaliștii italieni și a precizat că depune plângere penală împotriva acestora pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, că este posibil să-i fi sustras documente care se aflau în birou și aveau droguri asupra lor.

"Având în vedere aspectele menționate, conform procedurilor legale în vigoare, polițiștii aveau obligația și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase și nici substanțe interzise, așadar acuzațiile erau nefondate", a explicat Georgian Drăgan, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, în urma verificărilor, a reieșit faptul că jurnaliștii au intenționat să părăsească cabinetul, context în care Șoșoacă ar fi închis ușa și nu i-ar mai fi lăsat să plece până la sosirea polițiștilor.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a adăugat că, în cele patru minute de când senatoarea a sunat la 112 și până la sosirea polițiștilor, între jurnaliști și Șoșoacă au avut loc mai multe discuții în contradictoriu, iar scandalul a continuat și după sosirea oamenilor legii.