Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis marți că obligativitate purtării măștii de protecție în exterior este legală, după ce o avocată din Constanța a făcut o plângere în acest sens.

”Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situații de Urgență împotriva sentinței nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curții de Apel București - Secția a IX-a contencios administrativ și fiscal. Casează în parte sentința recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora și, rejudecând: Admite excepția lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acțiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menține restul dispozițiilor sentinței. Definitivă”, potrivit minutei de ședință.

La finalul anului trecut, Curtea de Apel București a decis că obligativitatea purtării măștii în spații deschise nu este legală. Departamentul pentru Stiuații de Urgență a făcut recurs la decizie, iar acum ÎCCJ i-a dat câștig de cauză.