Toate autoritățile de management sunt acreditate, a anunțat vineri ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, precizând că, în prezent, există solicitări de rambursare de 172 de milioane de euro.

"În momentul de față, toate autoritățile de management sunt acreditate, suntem în linie cu Comisia Europeană. Am dat drumul deja la solicitări de rambursare de 172 de milioane de euro, avem o depășire în ceea ce privește cererile de rambursare, față de prognozat, cu 60% pe luna iulie", a declarat Rovana Plumb la începutul ședinței de Guvern, relatează Agerpres.

Totodată, Rovana Plumb a mulțumit celor care s-au implicat în finalizarea acreditării autorităților de management:

"A fost o muncă desfășurată în permanență și într-un ritm alert, mulțumind pe această cale tuturor colegilor, colegelor, dumneavoastră, domnule prim-ministru, pentru susținere, Autorității de Audit, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului Român de Informații, care și-au adus contribuția în funcționarea sistemului MySMIS 2014".

Potrivit ministrului delegat, în momentul de față, există contracte de 4,3 miliarde de euro cărora le este asigurată plata în permanență.

"Vreau să fac un apel cu această ocazie către toți beneficiarii de a transmite cereri de plată, astfel încât să le asigurăm decontarea în maxim zece zile de la primirea acestora și, de asemenea, să depună în continuare proiecte. În momentul de față, avem contracte în sumă de 4,3 miliarde de euro, cărora le asigurăm plata în permanență", a spus Plumb.