"Romania a trimis Comisiei Europene toate Programele Operationale pentru urmatorul cadru financiar si a fost rugamintea noastra catre doamna Comisar, sa fie agreate pana la sfarsitul acestei luni, mai putin cel de infrastructura" a declarat Teodorovici in conferinta comuna cu Comisarului european Corina Cretu. Acesta a mai spus ca primele linii de finantare vor fi lansate pana la sfarsitul anului. Vezi principalele promisiuni pentru numai 2 luni inainte de finalul anului.

Primele linii de finantare, care se intentioneaza a fi lansate in acest an, vor fi in domeniul Programului Operational de Competitivitate si Programul Operational Capital Uman, "in principal liniile de finantare in zona de tineri", a explicat Teodorovici. Faptul ca finantarile vor fi deja lansate in 2014 "ne da speranta ca Romania, pe urmatorul cadru financiar, va fi un exemplu, cu mai multe proiecte si un sistem performant", a mai spus acesta.

Alte masuri pe care oficialii le-au anuntat pe final de an:

  • Autoritatile in domeniul achizitiilor publice (ANRMAP si UCVAP) vor fi comasate. In plus, in prima parte a lui 2015 vor fi transpuse in legislatia nationala noile Directive Europene in domeniu.
  • Comisia Europeana va constitui un grup de lucru pentru a sprijini tarile care au atras mai putin de 60% din fondurile UE 2007-2013 (inclusiv Romania, n.r.). 
  • Corina Cretu: "Prioritatea noastra este de a ne concentra pe lansarea Programelor Operationale si a avea proiecte foarte bune pentru perioada 2014-2020"