UPDATE 6 august/ Romania, in prima jumatate a listei de tari UE pentru care Comisia Europeana a aprobat oficial Acordul de Parteneriat pentru utilizarea Fondurilor Structurale si de Investitii 2014 - 2020. Este a unsprezecea tara din cele 28 de state membre care semneaza documentul la Bruxelles. Pe toate cele 8 Programe Operationale, sumele alocate se ridica la 30,7 miliarde de euro pe urmatorii 7 ani. Asculta si AUDIO Comentariu EurActiv pentru EuropaFM: Puncte cheie in directia atragerii fondurilor europene 2014-2020

Potrivit Comunicatului transmis miercuri, 6 august de Comisia Europeana,"Acordul pregateste terenul pentru investirea a 23 de miliarde de euro, suma care reprezinta totalul finantarilor in cadrul politicii de coeziune in perioada 2014- 2020 (in preturi curente, incluzand finantarea in cadrul Cooperarii teritoriale europene si alocarile bugetare pentru Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor). De asemenea, Romania primeste 8 miliarde de euro pentru dezvoltare rurala si 168 de milioane de euro pentru sectorul pescuitului si pentru cel maritim."

Prima tara pentru care Comisia Europeana a aprobat Acordul de Parteneriat este Danemarca, in luna mai a acestui an. Vezi lista tarilor si documentelor deja semnate, cu fiecare in parte, aici .

Citeste articolul integral pe uelive.ro