Comisarul european Adina Vălean consideră că Autostrada Comarnic-Brașov ar putea fi finanțată din fondul de redresare economică Next Generation EU, din care România ar putea să acceseze până la 31,2 miliarde de euro nerambursabili.

"Trebuie văzut dacă nu cumva domnul ministru al Transporturilor are o altă o idee privind finanțarea pentru că, sigur, sunt multe posibilități. Depinde cum gândește. Eu cred că transporturile ar putea fi unul din marii beneficiari pentru acești bani din redresare. Ar putea să înceapă Comarnic - Brașov din acești bani", a afirmat vineri Adina Vălean, la dezbaterea online "Upgrade Romania - Investițiile, motorul de pornire a economiei", relatează Agerpres.

Comisarul european a explicat că, în premieră, Comisia Europeană se împrumută în numele Uniunii pentru o sumă de 750 de miliarde de euro "pe care să le punem într-un fond de redresare economică numit Next Generation EU".

"Din cei 750 de miliarde de euro, România ar putea să ajungă să acceseze până la 31,2 miliarde de euro nerambursabili. Pentru a accesa acești bani, România trebuie să depună până în aprilie 2021 la Comisia Europeană un plan național de investiții pentru redresare economică", a explicat Vălean.