Companiile mici si mijlocii, in special, vor avea mai multe oportunitati, companiile mari fiind mai putin favorizate, fata de perioada actuala, a explicat Leonard Orban, fost Comisar european, cu ocazia seminarului "Principalele coordonate ale noii politici de coeziune cu implicatii asupra beneficiarilor. Modificari esentiale in accesarea fondurilor UE, incluse in documentele europene si nationale", organizat de Orban Biris European Consultants si EurActiv. Vezi in articol cateva idei prezentate la seminar si declaratiile participantilor - reportaj VIDEO.

In cadrul seminarului sustinut in data de 5 noiembrie, la Bucuresti, Leonard Orban a explicat structura si directiile principale ale viitoarelor fonduri europene, in perioada 2014-2020 precum si o serie de informatii relevante, necesare celor interesati, despre modificarile esentiale in accesarea fondurilor.

 

Potrivit acestuia, mediul privat se va regasi in aproape toate obiectivele tematice stabilite de Comisia Europeana, obiective in functie de care vor fi orientate fondurile europene post-2014. "Se va pune accentul din ce in ce mai mult pe calitatea cheltuirii fondurilor europene si cu cat proiectele vor fi pregatite mai din timp vor avea o sansa mai mare sa fie finantate. Diferenta asta va fi facuta fata de ceo care pornesc din timp si cei care nu pornesc", a subliniat Leonard Orban, la finalul seminarului specializat.

Acesta recomanda celor interesati sa valorifice la maximum prima parte a anului 2014 pentru pregatirea proiectelor.

Participantii la seminar au apreciat ca deosebit de utile informatiile prezentate si s-au declarat interesati de a mai participa si la alte seminarii pe acest subiect.

Seminarul din data de 5 noiembrie  a fost primul din seria de prezentari specializate dedicate viitoarelor fonduri europene 2014-2020, organizate de Orban Biris European Consultants si EurActiv.