La începutul anului 2018, 87% din persoanele cu vârsta între 16 și 74 de ani din Uniunea Europeană au utilizat Internetul cel puțin odată în ultimele 12 luni, arată datele publicate joi de Eurostat.

Dintre utilizatorii de Internet care erau angajați, 71% au declarat că au utilizat computere, laptopuri, smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive portabile la muncă și 19% au declarat că utilizat echipamente și utilaje computerizate.

În 2018, cel mai mare procent de utilizatori de Internet angajați au folosit computere, laptopuri, smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive portabile sau echipamente computerizate la lucru în Olanda (93%), urmată de Danemarca și Suedia (ambele cu 90%) și Finlanda (87%).

Cele mai mici procente, sub jumătate din numărul utilizatorilor de Internet angajați, au fost înregistrate în România (36%) și Bulgaria (47%).

Cele mai frecvente activități de lucru cu computere, laptopuri, smartphone-uri, tablete sau alte dispozitive portabile sau echipamente computerizate în UE sunt schimbul de emailuri sau introducerea de date în baze de date (61%), crearea sau editarea documentelor electronice (47%) și utilizarea unor programe software specifice (38%). Aplicațiile pentru a primi sarcini sau instrucțiuni au fost utilizate de 22% din utilizatorii de Internet care erau angajați iar social media au fost utilizate pentru muncă de 18%.