Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția să nu dea curs, sub nicio formă, unor propuneri telefonice de investiții sau de transferuri de fonduri venite din partea anumitor persoane care susțin că reprezintă ASF.

Aceste persoane folosesc o aplicație care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorității 0800 825 627.

În ultima perioadă, au fost semnalate mai multe tentative de fraudă de tip voice phishing (vishing), în numele ASF, iar persoanele care au dat curs acestui tip de „oferte" au fost prejudiciate cu sume importante de bani.

Autoritatea transmite că nu face recomandări și propuneri de investiții, nu apelează consumatorii pentru a le propune plasamente în criptomonede și în niciun alt fel de activ, nu solicită oamenilor să direcționeze sume de bani către platformele de investiții financiare online sau offline, nu propune intermedierea recuperării unor sume pierdute în investiții anterioare.

ASF recomandă tuturor celor care intenționează să realizeze investiții pe piața financiară să apeleze doar la firme autorizate și să se informeze temeinic înainte de a-și plasa banii într-un instrument sau altul.

Dacă aveți suspiciuni cu privire la un apel, întrerupeți imediat comunicarea. Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactați ASF telefonic (0800.825.627/004 021.305.34.70) sau prin email (office@asfromania.ro).

De asemenea, în situația în care vă confruntați cu tentative de fraudă sau activități suspecte, raportați imediat aceste situații autorităților competente.