Bulgaria și Japonia demarează proiecte comune de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, a anunțat Ministerul Educației și Științei de la Sofia, scrie Sega.

Acest lucru are loc în baza unui Memorandum de Parteneriat semnat între Institutul INSAIT de la Universitatea din Sofia și cea mai mare instituție de cercetare din Japonia - RIKEN.

Documentul a fost semnat la Sofia, în cadrul unei vizite speciale a unuia dintre cei mai importanți oameni de știință din acest domeniu și director al organizației științifice - prof. Masashi Sugiyama de la Universitatea din Tokyo.

Acordul semnat este încă o recunoaștere a institutului bulgar INSAIT și a rezultatelor pe care le obține în domeniul inteligenței artificiale. Acest lucru crește interesul pentru el și chiar și instituțiile științifice de top din lume, cum ar fi RIKEN, sunt interesate de parteneriat și de a lucra la proiecte comune.

Acesta este și primul acord între Bulgaria și Japonia în domeniul inteligenței artificiale.

El are în vedere atât munca comună pe proiecte specifice, cât și programe generale de cercetare și doctorat.

Memorandumul va acoperi domenii majore ale inteligenței artificiale, cum ar fi robotica, învățarea automată, viziunea computerizată și multe altele.

Cele două instituții științifice au organizat și un atelier comun la INSAIT, la Sofia, la care vor participa tineri oameni de știință și cercetători din Bulgaria și Japonia în domeniul inteligenței artificiale.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA