Cât de mult plătim pentru internet, un serviciu care este considerat deja o necesitate de bază în condițiile în care totul trece prin ecranul unui computer, unui telefon mobil sau al unei tablete?

Furnizorul de telefonie și internet VPN Surfshark, într-un sondaj efectuat în 121 de țări, dezvăluie că internetul cel mai puțin accesibil de pe planetă este de obicei și cel mai prost, scrie ediția elenă a Huffington Post.

Potrivit analizei, locuitorii din Zimbabwe trebuie să lucreze mai mult de 72 de ore pe lună calculate la salariul mediu pentru a-și putea permite cel mai ieftin contract lunar de bandă largă disponibil în țară. În plus, Zimbabwe are una dintre cele mai slabe viteze în bandă largă, după cum a constatat studiul, care a analizat 121 de țări.

De aceeași problemă suferă și mai multe țări din America Latină. Deși serviciile sunt foarte proaste, prețurile sunt deosebit de mari. Acest lucru se întâmplă din cauza infrastructurii slabe pe care o au multe țări, ceea ce se traduce printr-un cost mai mare pentru un produs care nu este încă pe deplin disponibil.

Conform studiului, Europa și America de Nord sunt regiunile cu cele mai accesibile și mai bune conexiuni la Internet. În Statele Unite, este nevoie de doar 51 de minute de muncă pentru a acoperi costul unui abonament la internet.

În Europa, România se remarcă prin prețurile sale la internet relativ mici, cu un preț care echivalează cu doar 18 minute de muncă, la mare distanță de Grecia, unde este nevoie în medie de 3 ore și 42 de minute de muncă.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA