Autoritatea antitrust a considerat că Intrarom s-a înțeles cu Siveco să participe doar formal la o licitație pentru extinderea și dezvoltarea sistemului informatic al APIA, un contract de 12 milioane de euro.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cele două companii care activează pe piaţa IT cu amenzi în valoare totală de peste 8 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în anul 2008. Licitația a fost organizată pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic, cu o valoare estimată de 12 milioane de euro, fără T.V.A.

Intrarom S.A. a fost amendată cu 2.125.796,48 lei, iar Siveco România S.A. a primit o amendă de 5.883.899,07 lei, a anunțat joi Consiliul Concurenței.

Investigația a fost declanșată pe baza unor informaţii furnizate de Curtea de Conturi a României.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanţi la licitaţie, fără însă a concura în mod real cu Siveco, potrivit instituției.

Consiliul Concurenței spune că nu a descoperit dovezi suficiente priuvind încălcarea legii de către celelalte două companii participante la licitație, IBM România SRL şi Teamnet International SA.