Autoritatea antitrust a considerat că Intrarom s-a înțeles cu Siveco să participe doar formal la o licitație pentru extinderea și dezvoltarea sistemului informatic al APIA, un contract de 12 milioane de euro.

Consiliul Concurenței a sancționat cele două companii care activează pe piața IT cu amenzi în valoare totală de peste 8 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziție publică organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în anul 2008. Licitația a fost organizată pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere și dezvoltare a sistemului informatic, cu o valoare estimată de 12 milioane de euro, fără T.V.A.

Intrarom S.A. a fost amendată cu 2.125.796,48 lei, iar Siveco România S.A. a primit o amendă de 5.883.899,07 lei, a anunțat joi Consiliul Concurenței.

Investigația a fost declanșată pe baza unor informații furnizate de Curtea de Conturi a României.

În cadrul investigației, Consiliul Concurenței a obținut dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanți la licitație, fără însă a concura în mod real cu Siveco, potrivit instituției.

Consiliul Concurenței spune că nu a descoperit dovezi suficiente priuvind încălcarea legii de către celelalte două companii participante la licitație, IBM România SRL și Teamnet International SA.