DNA anunță că a început pe 13 martie implementarea proiectului de consolidare și dezvoltare a infrastructurii IT&C, finanțat prin Mecanismul de Redresare și Reziliență

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini transformarea digitală a DNA, inclusiv a structurii de sprijin a procurorilor europeni delegați în România (EPPO), prin consolidarea și dezvoltarea infrastructurii informatice, a anunțat, luni Direcția.

În vederea atingerii acestui obiectiv, proiectul își propune actualizarea infrastructurii hardware, creșterea capacității tehnologice în vederea eficientizării activității personalului din sistemul judiciar, inclusiv prin permiterea muncii la distanță și accelerarea transformării digitale.

Valoarea totală a proiectului este de 16.018.709 lei, din care 13.461.100 lei reprezintă valoarea eligibilă (fonduri europene nerambursabile), iar 2.557.609 lei reprezintă valoarea neeligibilă (TVA).

Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare, respectiv de la 13 martie 2024, până la data de 13 martie 2026.

Proiectul contribuie la atingerea jalonului 165 din PNRR "Digitalizarea autorităților publice centrale din sectorul judiciar" (cu termen de realizare iunie 2026), aferent Investiției 4 "Digitalizarea sistemului judiciar" (Componenta 7 "Transformare digitală").