Servicii de tipul Netflix, HBO Go sau Deezer vor putea fi acesate de cetățenii UE în orice alt stat din Uniunea Europeană în care se află în vacanță sau în călătorii de afaceri.

Parlamentul European a aprobat joi noile reguli care le permit cetățenilor UE să își acceseze abonamentele online atunci când se află în străinătate.

Astfel, cetățenii europeni care au abonamente la filme și TV online vor putea curând să acceseze conținutul atunci când se află temporar în alt stat membru, a anunțat Parlamentul. În prezent, cetățenii care vizitează un alt stat UE adesea nu pot accesa conținutului online cum ar fi filme, seriale TV, muzică, jocuri sau evenimente sportive pentru care au plătit în statul în care locuiesc.

Noile reguli, aprobate de Parlament joi și agreate deja cu Consiliul în februarie 2017, vor elimina restricțiile, astfel încât cetățenii UE vor putea utiliza serviciile de tipul Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Spotify, Deezer și atunci când se află în alt stat UE pentru vacanță, studii sau afaceri.

Noile reguli au fost adoptate cu 586 voturi la 34 și 8 abțineri.

Propunerea legislativă trebuie să fie aprobată de Consiliul de Miniștri. Statele membre vor avea la dispoziție nouă luni de la intrarea în vigoare a regulamentului pentru a aplica noile reguli.