Aplicațiile pentru smartphone ale Facebook nu vor mai goli bateria telefonului, promite concernul. Odată cu acest update, Facebook intră în secolul al 21-lea și cu o funcție de mult așteptată: cea de căutare. Una reală de căutare, adică.

Facebook a găsit problema: o greșeală de programare ducea la supra-utilizarea procesorului și la consumarea mult mai rapidă a bateriei dispozitivelor Apple. E vorba despre iPhone și iPad. Un programator al concernului condus de mark Zuckerberg a anunțat remedierea acestei disfuncționalități într-o postare pe pagina sa. 

Problema fusese constatată săptămâna trecută. Facebook are 1,5 miliarde de membri, iar aplicațiile sale pentru dispozitive mobile sunt printre cele mai utilizate pe terminalele existente. 

Dincolo de remedierea problemei cu consumul de baterie, Facebook a anunțat și o funcție suplimentară, îndelung așteptată: cea de căutare în rețea, care poartă numele de FYI Search. (For Your Information).

Într-un articol publicat pe site-ul companiei, Facebook explică noile funcții de căutare. 

  • Odată introdus un termen de căutare, softul va oferi sugestii bazate pe trendurile de moment ale utilizatorilor rețelei.
  • În rezultatele afișate, Facebook va include postări publice sau postări ale prietenilor din lista utilizatorului
  • De asemenea, motorul de căutare va agrega postări publice din jurul unor articole sharuite de pe alte site-uri.

Un rezultat pe care îl putem anticipa facil este posibilitatea pentru jurnaliști de a verifica anumite informații mult mai rapid sau de a accesa surse de la fața locului unui eveniment.