Google a inaugurat la Malaga, în sudul Spaniei, al treilea Google Safety Engineering Center (GSEC) din Europa, un hub internațional specializat în securitate cibernetică, scrie Rai News.

Acest nou centru se alătură GSEC din Munchen, specializat în confidențialitate, și celui din Dublin, dedicat conținuturilor.

În noua structură, amenajată într-o clădire a fostei administrații militare de 2.500 de metri pătrați din portul orașului, echipele Google vor lucra direct cu politicienii europeni, experții IT, instituțiile academice și companiile pentru a promova cunoștințele și competențele digitale pe această temă și pentru a accelera dezvoltarea de instrumente și cercetare pentru combaterea amenințărilor informatice.

"Suntem fericiți să deschidem acest nou centru internațional de securitate cibernetică, pentru a contribui la accelerarea angajamentului nostru profund de a sprijini Europa în lupta împotriva amenințărilor cibernetice noi și în creștere", a declarat Sundar Pichai, CEO al Google și Alphabet.

"Acest tip de parteneriat public-privat este fundamental pentru a sprijini cercetarea și pentru a construi instrumente de ultimă oră, inclusiv instrumentele pe care le utilizează cea mai recentă inteligență artificială. Dorim să dăm posibilitatea următoarei generații de profesioniști în securitate informatică să creeze un Internet mai sigur pentru toți", a mai spus el.

GSEC din Malaga va primi un număr mare de echipe și experți Google pentru a crea și a dezvolta cercetări și instrumente bazate pe viteza de intervenție, tehnologii open source și inteligență artificială. În centrul din Malaga vor lucra până la 100 de ingineri și personal al Google proveniți din diferite echipe, inclusiv VirusTotal, un fost start-up care a luat ființă în Malaga și a fost achiziționat de Google în 2012 și care acum a devenit principala platformă de partajare a amenințărilor informatice prin crowdsourcing de pe planetă.

"Alegerea orașului Malaga nu este întâmplătoare", comentează Fuencisla Clemares, vicepreședinte Google Spania și Portugalia. "Acest oraș cosmopolit, verde și ospitalier s-a remarcat ca un pol de atracție pentru talente, știință și tehnologie și găzduiește VirusTotal, o echipă cheie în cadrul strategiei de securitate cibernetică a GSEC și a Google".

"Atacurile cibernetice globale au crescut cu 38% în 2022", a declarat Kent Walker, șeful Google pentru afaceri publice. "Hackerii sunt din ce în ce mai agresivi și încearcă, de asemenea, să destabilizeze democrația. De aceea, trebuie să lucrăm împreună la nivel internațional", a concluzionat Walker.

sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA