''Este un mecanism care urmărește în mod clar să creeze un multiplicator și care servește la atragerea de investiții suplimentare'', a declarat premierul Giorgia Meloni, printr-un mesaj video la conferința ''Inteligenta artificială pentru Italia.

''Suntem convinși că poate și trebuie să existe o cale italiană către inteligența artificială, o cale italiană către dezvoltarea inteligenței artificiale, o cale italiană către guvernarea inteligenței artificiale. Putem construi această cale doar printr-un sprijin puternic acordat cercetării și experimentării, acelor entități de producție care există deja în Italia, dar care, evident, trebuie valorificate pentru a deveni mai puternice și mai competitive. Este un obiectiv ambițios, care are nevoie de contribuția întregului Sistem italian pentru a fi atins.

Însă este clar că Sistemul Italia trebuie să înceapă de la marii ''campioni'' ai acestei națiuni. Pentru aceasta vreau să mulțumesc Cassa Depositi e Prestiti - și în special Cdp Venture Capital - pentru că datorită angajamentului lor va fi posibil să se investească un miliard de euro în IA, atât prin crearea unui nou fond de investiții specializat în IA, cât și prin folosierea unor fonduri de investiții deja active''.

După ce i-a mulțumit subsecretarului Butti, prim-ministrul a explicat: ''Guvernul va profita în mod clar de contribuțiile dumneavoastră, de propunerile dumneavoastră, eu personal voi profita de contribuțiile dumneavoastră, de propunerile dumneavoastră, mai ales în rolul de președinte al G7: știți că Italia a ales tema inteligenței artificiale și dezvoltarea acesteia ca un punct cardinal al președinției sale.

Și este mod clar că până atunci – dar și mai departe – ar trebui să continuăm să discutăm, deoarece cele mai eficiente și inovatoare soluții la problemele timpului nostru se nasc prin cofruntarea ideilor și dezbaterea acestora'', a conchis premierul Italiei, citată de Rai News. 

sursa: RADOR RADIO ROMANIA