Rețeaua de socializare a magnatului sud-african Elon Musk a fost blocată în Brazilia după deciziile transmise vineri de judecătorul Curții Supreme, Alexandre de Morais Agenției Naționale de Telecomunicații (Anatel), relatează ANSA.
Pavel Durov "a greșit calculele", când a părăsit Rusia: în Occident este considerat nu un om al păcii, ci un "rus periculos", a scris vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe Telegram, potrivit ANSA.
Datele internaționale indică un trend ascendent în utilizarea tehnologiilor bazate pe inteligență artificială (IA), iar această creștere este asociată cu perspective promițătoare pentru veniturile organizațiilor.
Invizibili și agili, câinii-roboți ar putea deveni în curând un lucru obișnuit pe linia frontului în Ucraina pentru a scuti soldații de misiuni periculoase, de la inspectarea tranșeelor rusești până la detectarea minelor, scrie lalibre.be.
După primele luni de studiu asupra pacientului zero - Noland Arbaugh, care a fost paralizat de la umeri în jos din cauza unui accident de scufundare în urmă cu opt ani - Neuralink a început un nou test pe un al doilea pacient.
În 2023, aproape jumătate din populația UE cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, care a utilizat internetul în ultimele 3 luni, a raportat că a întâlnit mesaje online pe care le-a considerat ostile sau degradante, arată Eurostat.
Pe data de 1 august intră în vigoare Regulamentul UE privind inteligența artificială (Regulamentul privind IA), primul regulament cuprinzător din lume pe această temă.
În contextul călătoriilor de vară și al altor activități în zonele de graniță ale României, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) atrage atenția asupra riscului de roaming involuntar.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.