În ultima perioadă, Adrian Diță, șeful autorității de reglementare în comunicații ANCOM, a fost contestat inclusiv de parlamentarii care l-au numit în urmă cu cinci luni.

Diță, aflat în prezent la Bruxelles, și-a anunțat demisia în rândul omologilor săi din Uniunea Europeană, au declarat surse apropiate discuțiilor pentru EurActiv.ro.

Adrian Diță a fost numit președinte al Autorității Naționale de Administrare și Reglementare în Comunicații începând din 11 mai 2017. Anterior, a lucrat pentru companii de din sectorul telecomunicațiilor precum Vodafone și Telekom Romania.

Marți, șeful ANCOM a fost audiat de membrii Comisiei economice din Senat și ai Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, care au considerat că Diță a reorganizat abuziv instituția. Totuși, cele două Comisii au decis să amâne întocmirea unui raport de revocare din funcție a lui Adrian Diță, până când Senatul, în calitate de Cameră decizională, va adopta o formă amendată a ordonanței ANCOM.

Printre deciziile contestate alu lui Diță se numără concedierea directorilor executivi Bogdan Cristian Iana și Eduard Lucian Lovin, care au fost numiți apoi de Parlament ca vicepreședinți ai instituției.

De asemenea, parlamentarii au reproșat concedierea a zeci de experți „fără nicio analiză”, care ulterior au dat în judecată autoritatea și au primit salarii compensatorii.

Diță a anunțat și angajații instituției că urmează să părăsească funcția de președinte.