Compania de tehnologie Vector Watch a atras 5 milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare de la mai mulți investitori conduși de grupul GECAD și fondul de investiții Catalyst România.

GECAD, grupul fondat de antreprenorul român Radu Georgescu, rămâne principalul acționar al producătorului de smart-watch-uri, după ce a contribuit două milioane din cele cinci.

Alte 1,5 milioane de dolari provin de la fondul 3TS Catalyst România, care este finanțat în principal de către Fondul European de Investiții (FEI) prin inițiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Investiția în Vector Watch este una firească pentru Catalyst România, Vector fiind probabil cel mai important proiect de tehnologie pornit recent din România, de către antreprenori și investitori business-angel locali, cu o echipă românească de dezvoltare”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst România.

Alături de GECAD și Catalyst, în compania Vector Watch au mai investit și trei investitori privați: Radu Apostolescu și Bogdan Vlad (cofondatori ai magazinului online eMAG), precum și Mihai Popescu (care are o experiență de 23 de ani în dezvoltarea de platforme informatice și servicii IT).

Majorarea de capital va fi folosită pentru a sprijini operațiunile companiei de cercetare și dezvoltare de la București, potrivit Catalyst. În același timp, o parte din fonduri vor fi folosite și pentru dezvoltarea produselor Vector Watch și extinderea biroului din California al companiei.

Vector Watch reprezintă un grup de companii de tehnologie, cu birouri în Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong și București. Potrivit companiei, Vector a dezvoltat un sistem propriu de operare cu consum redus de energie pentru dispozitive portabile care permite gamei actuale de terminale smart watch, Luna și Meridian, să aibă o durată de viață a bateriei de 30 de zile.