Statele Unite au adăugat mai mult de 12 companii chineze pe o listă creată de Departamentul Apărării care evidențiază entitățile despre care se presupune că lucrează cu armata chineză, a declarat miercuri un oficial american.

Noile adăugiri pe listă includ producătorul chinez de cipuri de memorie YMTC, compania chineză de inteligență artificială Megvii, producătorul de LIDAR - acronim de la "detectarea și telemetria luminii" - Hesai Technology și compania de tehnologie NetPosa, relatează Reuters.

Deși includerea pe această listă nu implică interdicții imediate, ea implică un risc semnificativ pentru reputația companiilor desemnate și reprezintă un avertisment dur pentru entitățile americane cu privire la riscurile de a face afaceri cu aceste companii.

De asemenea, decizia ar putea spori presiunea asupra Departamentului Trezoreriei pentru a sancționa aceste companii.

În plus, legea de autorizare a apărării naționale (NDAA) din 2024 a adăugat amendamente noi, interzicând Departamentului Apărării, în temeiul secțiunii 805 din lege, ca în anii următori să încheie contracte cu oricare dintre companiile desemnate pe lista departamentului.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA