Aplicația TikTok a anunțat duminică faptul că a mobilizat imediat resurse și personal pentru a contracara ura și dezinformarea care au apărut după atacul grupului islamist palestinian Hamas asupra Israelului, potrivit Reuters.

Comisarul european pentru industrie, Thierry Breton, a dat vineri TikTok 24 de ore pentru a detalia măsurile luate pentru a combate răspândirea dezinformării legate de conflictul din Orientul Mijlociu. De asemenea, el a deschis o anchetă referitoare la compania lui Elon Musk, X.

TikTok a enumerat într-o declarație acțiunile pe care le-a întreprins, deși nu a dezvăluit în mod specific cum i-a răspuns lui Breton.

"TikTok se opune terorismului. Suntem șocați și înspăimântați de actele teroriste oribile din Israel de săptămâna trecută. Suntem, de asemenea, profund întristați de criza umanitară care se agravează în Gaza", a transmis platforma.

TikTok, deținut de compania chineză ByteDance, a spus că acțiunile sale au inclus lansarea unui centru de comandă, îmbunătățirea sistemelor sale automate de detectare pentru a elimina conținutul grafic și violent și adăugarea mai multor moderatori care vorbesc arabă și ebraică.

De asemenea, a eliminat conținutul care atacă sau ridiculizează victimele violenței sau incită la violență, a impus restricții de eligibilitate pentru funcția live, a colaborat cu agenții de aplicare a legii și s-a consultat cu experți.