Sesiunile de videoconferință din perioada stării de urgență au crescut de aproape zece ori față de aceeași perioadă a anului trecut, a precizat joi Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Sistemul de videoconferință a totalizat 1.504 ore, echivalentul a 62 de zile de transmisie voce-imagine continuă.

Totodată, Serviciul de Telecomunicații Speciale a pus la dispoziția autorităților și instituțiilor publice din toată țara infrastructura IT&C pentru toate domeniile esențiale ale luptei împotriva noului coronavirus.

Una dintre prioritățile STS a fost reprezentată de asigurarea continuității funcționării prin soluții tehnice de comunicare la distanță și online a instituțiilor publice din domeniile de importanță majoră, precum sănătate, economie, afaceri interne, muncă și protecție socială, justiție, afaceri externe, fonduri europene, transporturi și infrastructură, educație și cercetare.

STS dă asigurări că toate serviciile oferite au beneficiat de un nivel ridicat de securitate, fiind derulate permanent acțiuni active și proactive de cyber security destinate prevenirii incidentelor de securitate.

Pentru continuarea îndeplinirii atribuțiilor autorităților publice centrale și locale, au fost create 5.368 de conturi de utilizator necesare accesării serviciului de audioconferință în 45 de instituții, s-a asigurat accesul pentru 3.856 de utilizatori din 71 de instituții la serviciul de videoconferință, au fost configurate și distribuite terminale informatice și telefoane mobile pentru accesarea în regim de mobilitate a acestor servicii, precum și pentru lucrul de la distanță.

Printre beneficiarii acestor servicii se numără Parlamentul României, Guvernul României, Curtea Constituțională a României, Înalta Curte de Casație și Justiție, Institutul Național de Statistică și structuri aparținând Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Justiției, Ministerului Public, ANAF și CNAS.

În contextul pandemiei de coronavirus și într-un timp record, a fost suplimentată infrastructura de comunicații voce-date pentru Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani (CNCCI), responsabil de managementul și coordonarea stării de urgență din România.

Pe linia Serviciului de urgență, STS a luat măsuri privind asigurarea resurselor umane și tehnice pentru a se putea prelua 24/7 apelurile la 112 în condiții de creștere a numărului de solicitări, precum și privind optimizarea fluxului de lucru.

În plus, operatorii STS au fost instruiți privind tratarea apelurilor pe problematica noului coronavirus. De asemenea, modul de lucru a fost adaptat permanent la tipurile de apeluri recepționate, pe de o parte și la măsurile stabilite de autorități, pe de altă parte.

În domeniul sănătății, cel mai încercat în această perioadă, la solicitarea ministerului de resort, au fost efectuate o serie de acțiuni menite să contracareze și să limiteze epidemia cu noul tip de virus SARS-Co-V-2. STS a dezvoltat, configurat, administrat și actualizat permanent aplicația informatică de centralizare a datelor primite de la direcțiile de sănătate publică, spitale și Institutul Național de Sănătate Publică, pe baza cerințelor operaționale furnizate de Ministerul sănătății.

Totodată, utilizatorii au primit tablete pentru accesarea aplicației și au fost instruiți pentru completarea formularelor și actualizarea permanentă a bazelor de date necesare realizării situațiilor cu stocurile de medicamente și echipamente medicale.

Pentru informarea populației, în această perioadă a fost operaționalizat Call-Center-ul pentru linia telefonică TelVerde unde cetățenii din țară și străinătate pot suna să ceară specialiștilor epidemiologi informații utile despre prevenirea infectării cu COVID-19.

Cei 135 de operatori care deservesc linia verde au preluat peste 187.000 de apeluri în perioada stării de urgență.

La solicitarea ministerelor de resort, STS a dezvoltat, implementat, testat, securizat și găzduiește pe infrastructura proprie două aplicații informatice de importanță majoră https://csu.prevenire.gov.ro - necesară emiterii certificatelor de situații de urgență  și https://www.imminvest.ro - necesară înscrierii firmelor în Programului Național de Susținere a Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

De asemenea, în sprijinul cetățenilor, a fost lansată platforma https://formular.sts.ro, unde pot fi completate electronic declarațiile pentru părăsirea locuinței, respectiv localității. Acesta a fost accesat de 2.439.219 de utilizatori, iar pagina formularului a înregistrat 9.134.687 vizualizări.