Așa i-ar fi spus lui Relu Fenechiu una dintre judecătoarele care l-a condamnat. Magistratul însă a decedat, astfel că fostul ministru poate spune orice.

La ieșirea din penitenciar, Relu Fenechiu a declarat că a fost vizitat în închisoare de judecătoarea Sofica Dumitrașcu, pentru a-și cere scuze că l-a condamnat.

"A fost una din persoanele care m-au condamnat pe mine, mă refer la doamna judecător Sofica Dumitrașcu, care mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenție la Jilava și cerându-mi iertare. E verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranță (...) mi-a spus exact așa: «Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate». Mi-a spus tot atunci că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovați care sunt condamnați alături de mine și care chiar nu au nicio vină și a spus că nu se poate, că așa trebuie să se întâmple", a susținut Fenechiu, notează Agerpres.

El a afirmat că Sofica Dumitrașcu i-a promis că va declara aceste lucruri: "Dacă trăia, sunt convins, de fapt mi-a promis că, cu toate riscurile pe care le are, și le va asuma și va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieși la iveală la un moment dat".