Marți sunt programați să susține proba interviuluiultimii trei din cei șase procurori înscriși în cursa pentru fotoliul de șef al Direcției Naționale. Luni au stat alți trei procurori față în față cu Tudorel Toader.

UPDATE „Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea funcției de procuror-șef DNA! Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ vom face cunoscută propunerea pentru procurorul-șef DNA, precum și programele de management”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

***** Textul inițial 

Procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea - fost procuror general adjunct al României, Paula-Nicoleta Tănase - procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați sunt ultimii trei procurori care vor susține interviul, începând cu ora 9.

Primii trei candidați admiși au fost luni la Ministerul Justiției. Este vorba despre Sorin Armeanu - prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean - procuror la DNA Constanța, Adina Florea - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Rezultatele vor fi anunțate public pe data de 6 septembrie, conform programului din procedura de selecție.

Amintim că aceasta este a doua procedură de selecție pentru șefia DNA, după ce în luna iulie au fost respinși toți cei patru candidați înscriși.

Funcția de șef al DNA a rămas vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcție în urma unei decizii controversate a Curții Constituționale.