Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj la interviul susținut marți, la CSM, pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Potrivit tabelului de clasificare publicat pe pagina de internet a CSM, Adina Florea, procuror-șef adjunct al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, a obținut 9,86, Sorin Eugen Iașinovschi - 8,85 și Bogdan Ciprian Pîrlog - 3,25.

Procurorul Bogdan Pirlog nu s-a prezentat, deoarece așteaptă un răspuns privind recuzarea a trei membri ai Comisiei de concurs: președinta CSM, Lia Savonea, Simona Marcu și Nicoleta Tint.

Adina Florea a negat informațiile vehiculate în spațiul public, potrivit cărora ar fi ”aservită politic”.

”Aș vrea să fac două scurte referiri vizavi de activitatea mea profesională, aceste referiri derivând din informațiile pe care le consider manipulatoare și care au apărut în ultima perioadă în spațiul public. Am în vedere faptul că niciodată, în toată activitatea profesională, nu am fost aservită politic. Activitatea mea s-a desfășurat în interesul legii și cu respectarea legii, astfel cum de altfel mi-am jurat și am jurat când am intrat în această profesie", a declarat Adina Florea.