Adrian Năstase a deschis un proces la Curtea de Apel București, în care solicită judecătorilor anularea decretului semnat de președintele Klaus Iohannis prin care i-a fost retras Ordinul Național "Steaua României", decorație primită în 2002.

Procesul a fost deschis în luna martie împotriva președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban, dar nu a primit încă un termen de judecată, informează Agerpres.

Pe 1 decembrie 2019, Klaus Iohannis a organizat la Palatul Cotroceni o recepție cu ocazia Zilei Naționale, printre participanți fiind și Adrian Năstase.

Prezența lui Năstase la Cotroceni a fost criticată de o parte a presei, deoarece fostul premier are două condamnări penale primite în dosarele "Trofeul Calității" și "Zambaccian".

Ulterior, pe 11 decembrie 2019, Iohannis a semnat decretele privind retragerea decorațiilor pentru mai multe persoane publice, printre care se numără Adrian Năstase, Miron Mitrea, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin, Dan Voiculescu, motivul invocat fiind că aceștia au condamnări penale.

Adrian Năstase a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Cruce, de către fostul președinte Ion Iliescu, în 2002.