Fostul europarlamentar Adrian Severin urmează să fie încarcerat după ce Înalta Curte l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Severin a luat mită de la jurnaliști sub acoperire pentru modificări legislatitive.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamat miercuri  la 4 ani de închisoare cu executare. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Sentința apare în cazul anchetei jurnaliștilor de la Sunday Times.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Conform rechizitoriului, Severin ar fi acceptat să primească 100.000 de euro pentru a depune amendamente în comisiile de specialitate ale PE, în sprijinul intereselor unor presupuse firme.

În schimbul banilor, Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care cele două persoane pretindeau că o susțin.

Persoanele care i-au oferit mită lui Severin erau, de fapt, jurnaliști care realizau o investigație sub acoperire pentru publicația Sunday Times.