Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamat marți seară la 3 ani și trei luni de închisoare cu executare. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă. Sentința apare în cazul anchetei jurnaliștilor de la Sunday Times.

Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare. Aceasta este prima sentință a unei instanțe în cazul anchetei realizate de jurnaliști de la Sunday Times. Decizia judecătoriloor poate fi contestată atât de Adrian Severin, cât și de procurorii anticorupție.

Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Conform rechizitoriului, Severin ar fi acceptat să primească 100.000 de euro pentru a depune amendamente în comisiile de specialitate ale PE, în sprijinul intereselor unor presupuse firme.

În schimbul banilor, Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care cele două persoane pretindeau că o susțin. Persoanele care i-au oferit mită lui Severin erau, de fapt, jurnaliști care realizau o investigație sub acoperire pentru publicația Sunday Times.