Omul de afaceri Emil Savin, care i-a oferit președintelui Consiliului Județean Vaslui geanta cu bani pusă la dispoziție de procurorii DNA, a declarat, luni, că el nu a făcut niciun denunț împotriva lui Dumitru Buzatu.

Emil Savin a precizat că totul a pornit de la un denunț al său făcut în luna februarie în legătură cu expertiza la drumul strategic Bârlad - Laza - Codăești. Acesta a mai afirmat că nu era prieten cu Buzatu, despre care crede chiar că l-a "carotat" în afaceri și că în acest moment nu are contracte cu CJ Vaslui, potrivit Agerpres.

"Eu nu am făcut niciun denunț împotriva lui Buzatu, eu am făcut un denunț în februarie în legătură cu expertiza. Același expert care le-a făcut celor de la Consiliul Județean expertiza, ne-a făcut și nouă contraexpertiza și eu am zis că nu-i ceva normal. Atunci m-am dus cu avocatul la DNA și am făcut denunțul pentru expert, nicidecum pentru Buzatu. (...) După aia a fost altă poveste. (...) Eu nu am avut o prietenie cu domnul Buzatu. Spune toată lumea că eu sunt omul de casă al lui. Eu nu am avut o relație chiar atât de bună cu el. Mai ales după ce a ieșit președintele CJ, lumea spune că am avut contracte. Eu am 0 contracte cu CJ. Astăzi, dacă verificați, eu nu am niciun contract cu Consiliul Județean. (...) Cu domnul Buzatu nu am avut acea relație pe care o vehiculează toată lumea, care spune că am fost omul de casă. Nu ne-am agreat, cred că m-a carotat", a declarat presei Emil Savin.

Omul de afaceri a mai spus că Dumitru Buzatu nu i-a cerut banii cu împrumut, așa cum ar fi declarat ulterior în fața anchetatorilor.

"Nu mi-a cerut niciun ban împrumut. Banii, cum ați văzut, așa este realitatea, cum este prezentată. (...) Nu pot să spun cum am intrat în posesia banilor. În legătura cu chestiunea aceasta nu am voie să vorbesc mai multe. (...) Îmi pare rău, nu trebuia să se întâmple ce s-a întâmplat, dar altă cale nu a fost decât asta și trebuia să o urmez că dacă nu o urmam, erau alte chestii despre care nu pot spune acum", a afirmat Emil Savin.

Afaceristul a precizat că nu a mai dat mită și că nu a făcut nicio greșeală până în prezent.

Emil Savin a subliniat că îi pare rău pentru problemele pe care i le-a creat ginerelui său, Eduard Popica, considerat un apropiat al lui Dumitru Buzatu, fost prefect al județului Vaslui, actualmente deputat PSD.

"Dacă îmi pare rău, pentru asta îmi pare rău, că i-am făcut un disconfort lui. Pentru mine nu-mi pare rău de ceea ce am făcut", a mai spus Emil Savin.

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost interceptat, vineri, în timp ce primea o geantă de la omul de afaceri Emil Savin, în care se afla suma de 1.250.000 lei, reprezentând 10% din valoarea facturilor decontate de CJ Vaslui către firma acestuia pentru lucrări de reabilitare a unui drum.

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupție că a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri a cărui societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad - Laza - Codăești. Dumitru Buzatu a contestat măsura arestului preventiv, contestația urmând să fie analizată, în această săptămână, de Curtea de Apel Iași.