Un agent de poliție din cadrul IPJ Neamț a fost reținut sâmbătă pentru cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, ca urmare a unui denunț formulat de o persoană la DGA Neamț.

Astfel, din verificările efectuate de polițiștii anticorupție din cadrul DGA Neamț, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, în cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie - martie 2021, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, a pretins și primit de la o persoană cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică peste limita legală, suma totală de 3.200 lei pentru a interveni pe lângă personalul medical de la Serviciul de Medicină Legală Neamț.

Scopul intervenției era acela de a determina personalul medical să rețină o concentrație alcoolică mai mică în sânge, astfel încât fapta săvârșită să fie calificată drept contravenție.

Ulterior, la data de 20 martie, agentul de poliție a returnat banii persoanei care a formulat denunțul.

Procurorul de caz a dispus sâmbătă măsura reținerii pentru 24 de ore a polițistului, urmând ca astăzi să dispună în consecință.