Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat luni că justiția din Malta a anunțat că predarea fugarului Paul-Philippe al României se va rejudeca.

"Instanța a admis apelul formulat de parchet, a desființat hotărârea de refuz al predării și a trimis cauza la rejudecare. Acesta rămâne în arest până la pronunțarea unei soluții definitive, cererea de eliberare pe cauțiune fiind respinsă tot astăzi", a transmis Gorghiu printr-o informare de presă.

Săptămâna trecută, reprezentanții Ministerului Justiției au transmis că o nouă solicitare a lui Paul Philippe al României de a fi eliberat a fost respinsă de către Curtea Constituțională a Maltei. Acesta rămâne în arest până la judecarea definitivă a cererii de predare și anume 17 iunie, potrivit News.ro.

Paul-Philippe al Romaniei este căutat în România pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupție. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani și jumătate de închisoare pentru corupție legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureștiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale.

Prințul Paul locuiește acum în Italia, dar a venit luna trecută în Malta pentru o conferință și a fost reținut în baza unui mandat european de arestare.